Ricottás diótorta
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 20 dkg dióbél durvára vágva
- 20 dkg vaj
- 15 + 5 dkg cukor
- 5 db tojás
- só
- 25 dkg ricotta
- 6 dkg liszt
- sárgabaracklekvár és reszelt étcsoki a tetejére
Elkészítés
- A vágott diót kissé megpirítom.
- Sütőt 180 fokra, légkeverésre előmelegítem.
- 20 dkg vajat 15 dkg cukorral habosra keverem.
- Hozzáadom az 5 tojás sárgáját, csipet sót, a ricottát, 6 dkg lisztet és a diót. Összedolgozom.
- Az 5 tojás fehérjét 5 dkg cukorral habbá verem és a masszához keverem.
- A nagy kerek teflonos kapcsos sütőformát kibélelem sütőpapírral és a masszát beleborítom.
- 40 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni.
- 8.Sárgabaracklekvárral megkenem és reszelt ét csokival megszórom.