Ricottás diótorta

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 20 dkg dióbél durvára vágva
  • 20 dkg vaj
  • 15 + 5 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 25 dkg ricotta
  • 6 dkg liszt
  • sárgabaracklekvár és reszelt étcsoki a tetejére

Elkészítés

  1. A vágott diót kissé megpirítom.
  2. Sütőt 180 fokra, légkeverésre előmelegítem.
  3. 20 dkg vajat 15 dkg cukorral habosra keverem.
  4. Hozzáadom az 5 tojás sárgáját, csipet sót, a ricottát, 6 dkg lisztet és a diót. Összedolgozom.
  5. Az 5 tojás fehérjét 5 dkg cukorral habbá verem és a masszához keverem.
  6. A nagy kerek teflonos kapcsos sütőformát kibélelem sütőpapírral és a masszát beleborítom.
  7. 40 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni.
  8. 8.Sárgabaracklekvárral megkenem és reszelt ét csokival megszórom.