Tömény csokitorta

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 17,5 dkg +7,5 dkg 70%-os csoki
  • 9 + 8,5 dkg vaj v. margarin
  • 12,5 dkg kr. cukor
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 4 db tojás
  • 5-6 ek. sárgabaracklekvár VAGY fehér trüffelkrém

Elkészítés

  1. Kerek tortaformát sötőpapírral kibélelem.
  2. Sütőt 180 fokra előmelegítem.
  3. 17,5 dkg csokit felolvasztom.
  4. Vaj felét a cukorral habosra keverem. Hozzáadom az őrölt mandulát, toj.sárgákat, olvasztott csokit.
  5. Tojásfehérjékből habot készítek és a masszához keverem.
  6. 35 -40 percig sütöm.
  7. Néhány perc után rácsra teszem s ott kihűtöm.
  8. Tetejét megkenem a baracklekvárral.
  9. Maradék vajat a maradék csokival felolvasztom és a tortára öntjük, elkenjük.