Tömény csokitorta
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 17,5 dkg +7,5 dkg 70%-os csoki
- 9 + 8,5 dkg vaj v. margarin
- 12,5 dkg kr. cukor
- 20 dkg őrölt mandula
- 4 db tojás
- 5-6 ek. sárgabaracklekvár VAGY fehér trüffelkrém
Elkészítés
- Kerek tortaformát sötőpapírral kibélelem.
- Sütőt 180 fokra előmelegítem.
- 17,5 dkg csokit felolvasztom.
- Vaj felét a cukorral habosra keverem. Hozzáadom az őrölt mandulát, toj.sárgákat, olvasztott csokit.
- Tojásfehérjékből habot készítek és a masszához keverem.
- 35 -40 percig sütöm.
- Néhány perc után rácsra teszem s ott kihűtöm.
- Tetejét megkenem a baracklekvárral.
- Maradék vajat a maradék csokival felolvasztom és a tortára öntjük, elkenjük.