Zabkekszalapú epres ricottatorta
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 21,5 dkg zabkeksz törve
- 8 dkg vaj olvasztva
- 25 dkg ricotta
- 1 dl joghurt
- 25 dkg eper
- 3 ek. cukor
- 1 van.cukor
- fél citrom leve és héja
- 2 dl tejszín
- 1 ek. zselatin
Elkészítés
- Kekszet a vajjal összekeverem. 23 cm átmérőjű tortaformába belenyomkodom. Hűtőbe teszem, hogy a vaj megdermedjen.
- Az eper felét a cukorral, van.cukorral, citrom levével és reszelt héjával, tejszínnel, zselatinnal felfőzöm.
- Kicsit hűtöm, majd a ricottát és joghurtot hozzákeverem. Az eper másik felét apritom majd ezt is a krémhez keverem.
- 4.Krémet a tésztára öntöm. Hűtőben álljon.