Zabkekszalapú epres ricottatorta

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 21,5 dkg zabkeksz törve
  • 8 dkg vaj olvasztva
  • 25 dkg ricotta
  • 1 dl joghurt
  • 25 dkg eper
  • 3 ek. cukor
  • 1 van.cukor
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. zselatin

Elkészítés

  1. Kekszet a vajjal összekeverem. 23 cm átmérőjű tortaformába belenyomkodom. Hűtőbe teszem, hogy a vaj megdermedjen.
  2. Az eper felét a cukorral, van.cukorral, citrom levével és reszelt héjával, tejszínnel, zselatinnal felfőzöm.
  3. Kicsit hűtöm, majd a ricottát és joghurtot hozzákeverem. Az eper másik felét apritom majd ezt is a krémhez keverem.
  4. 4.Krémet a tésztára öntöm. Hűtőben álljon.