Zabkeksz alapú torta (Kriszta)

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 21,5 dkg zabkeksz darálva
  • 8 dkg vaj olvasztva
  • 2 citrom leve, reszelt héja
  • 15 dkg porcukor, só
  • 2,5 dl habtejszín
  • 50 dkg (sovány) túró
  • 2 dkg zselatin
  • Lidlből „pirosgyümölcs” v. hasonló

Elkészítés

  1. Kekszet a vajjal összekeverem. 23 cm átmérőjű tortaformába belenyomkodom. Hűtőbe teszem, hogy a vaj megdermedjen.
  2. Túrót összekeverem a cukor felével, citrom reszelt héjával. + só.
  3. Citrom levét a zselatinnal összemelegítem. Ne forrjon fel!
  4. Tejszínből a cukor másik felével habbá verem.
  5. Összekeverem a túrókrémet, citromos zselatint, cukros tejszínhabot.
  6. 6.A tésztára rápakolom a krémet. Hűtőbe teszem legalább 2 órára. Rote grütze tetejére tálaláskor.