Karácsonyi mákosguba (Stahl)8 főre
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 2 cs. gubarúd (2 X 25 dkg) VAGY 12 db kifli (50 dkg)
- 7 dl tej
- 15 + 10 dkg cukor
- 2 cs. van.cukor
- 5 dl tejszín
- 15 dkg darált mák
- 4 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- méz csurgatni
- vaj a kikenéshez
Elkészítés
- Sütőt előmelegítjük 200 fokra, kerek kő edényt kikenjük vajjal.
- Tejet összekeverjük a 15 dkg cukorral, vaníliacukorral, tejszínnel.
- Gubarudakat aprítjuk, nagy tálba szórjuk.
- A mákot összekeverjük a 10 dkg cukorral, citromhéjjal és a tésztéval összekeverjük.
- A tojássárgájákhoz lassan hozzákeverjük a tejeskeveréket és az egésszel leöntjök a mákos tésztát. Összeforgatjuk az egészet.
- Kb. 30 percig sütjük.
- Tálalás előtt mézzel csurgatjuk.