Karácsonyi mákosguba (Stahl)8 főre

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 2 cs. gubarúd (2 X 25 dkg) VAGY 12 db kifli (50 dkg)
  • 7 dl tej
  • 15 + 10 dkg cukor
  • 2 cs. van.cukor
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg darált mák
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • méz csurgatni
  • vaj a kikenéshez

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200 fokra, kerek kő edényt kikenjük vajjal.
  2. Tejet összekeverjük a 15 dkg cukorral, vaníliacukorral, tejszínnel.
  3. Gubarudakat aprítjuk, nagy tálba szórjuk.
  4. A mákot összekeverjük a 10 dkg cukorral, citromhéjjal és a tésztéval összekeverjük.
  5. A tojássárgájákhoz lassan hozzákeverjük a tejeskeveréket és az egésszel leöntjök a mákos tésztát. Összeforgatjuk az egészet.
  6. Kb. 30 percig sütjük.
  7. Tálalás előtt mézzel csurgatjuk.