Ajváros comb (Stahl)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 10dkg füstölt szalonna
  • 2 g. fokhagyma
  • 1 cs. újhagyma
  • 75 dkg sertéscomb
  • só, bors
  • olaj
  • 1 dl száraz vörösbor ESETLEG
  • 15dkg füstölt sajt reszelve
  • 2 dl ajvár
  • 2 dl tejszín
  • széles metélt

Elkészítés

  1. Szalonnát felkockázzuk, fokhagymát megpucoljuk, összetörjük, újhagymát megmossuk, aprítjuk, húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben a szalonnát olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, húst. Együtt pirítjuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a sót, borsot és kb. 25 p-ig fedő alatt pároljuk.
  3. Mártást elkészítjük: reszelt sajtot, ajvárt, tejszínt összekeverjük.
  4. Mártást a húsra öntjük, 2-3 percig forraljuk.
  5. Széles metélttel tálaljuk.