Ajváros comb (Stahl)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 10dkg füstölt szalonna
- 2 g. fokhagyma
- 1 cs. újhagyma
- 75 dkg sertéscomb
- só, bors
- olaj
- 1 dl száraz vörösbor ESETLEG
- 15dkg füstölt sajt reszelve
- 2 dl ajvár
- 2 dl tejszín
- széles metélt
Elkészítés
- Szalonnát felkockázzuk, fokhagymát megpucoljuk, összetörjük, újhagymát megmossuk, aprítjuk, húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
- Serpenyőben a szalonnát olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, húst. Együtt pirítjuk, majd ráöntjük a bort, hozzáadjuk a sót, borsot és kb. 25 p-ig fedő alatt pároljuk.
- Mártást elkészítjük: reszelt sajtot, ajvárt, tejszínt összekeverjük.
- Mártást a húsra öntjük, 2-3 percig forraljuk.
- Széles metélttel tálaljuk.