Bakonyi sertésszelet

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 80 dkg tarja v. rövidkaraj
  • 1 nagy v.hagyma
  • 3 ek. zsír
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, paprika
  • z.paprika
  • paradicsom

Elkészítés

  1. Húst szeletelni, kloffolni, sózni, borsozni, lisztbe forgatni.
  2. V.hagymát, gombát aprítani.
  3. Zsír felét forrósítani, hús mindkét felét hirtelen átsütni.
  4. Húsokat tűzálló tálba rendezni.
  5. Hagymát a zsír másik felén üvegesre párolni.
  6. Hozzáadnia gombát. Pirítani. Majd a p.paprikát is. Z.paprikával, paradicsommal ízesíthető.
  7. Kevés, 1-2 dl vízzel hígítani esetleg majd a húsra önteni.
  8. Együtt puhára párolni.
  9. Tejfölt liszttel elkeverni, húsra önteni, óvatosan elkeverni.
  10. Nokedlivel, esetleg rizzsel tálalni.