Bakonyi sertésszelet
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 80 dkg tarja v. rövidkaraj
- 1 nagy v.hagyma
- 3 ek. zsír
- 10 dkg liszt
- 30 dkg gomba
- 3 dl tejföl
- só, bors, paprika
- z.paprika
- paradicsom
Elkészítés
- Húst szeletelni, kloffolni, sózni, borsozni, lisztbe forgatni.
- V.hagymát, gombát aprítani.
- Zsír felét forrósítani, hús mindkét felét hirtelen átsütni.
- Húsokat tűzálló tálba rendezni.
- Hagymát a zsír másik felén üvegesre párolni.
- Hozzáadnia gombát. Pirítani. Majd a p.paprikát is. Z.paprikával, paradicsommal ízesíthető.
- Kevés, 1-2 dl vízzel hígítani esetleg majd a húsra önteni.
- Együtt puhára párolni.
- Tejfölt liszttel elkeverni, húsra önteni, óvatosan elkeverni.
- Nokedlivel, esetleg rizzsel tálalni.