Citromos csirke
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 8 db csirke felsőcomb
- 5 dkg margarin
- 1 kisfej vöröshagyma
- só, bors
- 2 db tojás sárga
- fél citrom leve
- 1 kispohár tejföl
- rizs
Elkészítés
- Combokat megmossuk, hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A margarinon a hagymát üvegesre pároljuk, erre dobjuk a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.
- Bögrében elkeverünk 2 tojás sárgát kb. fél citrom levével, tejföllel.
- Ha a hús puha, az edény egyik oldalára húzzuk azokat, levesszük a tűzről és a levébe keverjük a citromos masszát. A forró húsdarabokat beleforgatjuk, de a tűzre már nem tesszük vissza. Citrom utólag még mehet bele.
- Rizzsel tálaljuk.