Citromos csirke

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 5 dkg margarin
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 db tojás sárga
  • fél citrom leve
  • 1 kispohár tejföl
  • rizs

Elkészítés

  1. Combokat megmossuk, hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A margarinon a hagymát üvegesre pároljuk, erre dobjuk a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.
  3. Bögrében elkeverünk 2 tojás sárgát kb. fél citrom levével, tejföllel.
  4. Ha a hús puha, az edény egyik oldalára húzzuk azokat, levesszük a tűzről és a levébe keverjük a citromos masszát. A forró húsdarabokat beleforgatjuk, de a tűzre már nem tesszük vissza. Citrom utólag még mehet bele.
  5. Rizzsel tálaljuk.