Csirke sztroganov (Stahl)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 40 dkg cs. mell filé
- só, bors
- 1 ek. liszt
- 2 ek. vaj
- 2 ek. olaj
- 1 cs. újhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 dl tejföl
- fél tk. magos mustár
- 1-2 csemege uborka
- 1 dl tejszín
Elkészítés
- A húst 2cm-es kockákra vágni, sóval, borssal, liszttel összekeverni.
- 1 ek. vajat és 1 ek. olajat nagy teflonserpenyőben felforrósítunk, a húst 2 perc alatt megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és lefedjük.
- Gombát, hagymát megtisztítjuk, aprítjuk. 1 ek. vajat és 1 ek. olajat felforrósítunk a nagy serpenyőben és megpároljuk benne a hagymát, gombát.
- A tejszínt a tejföllel, mustárral összekeverjük és a serpenyőbe öntjük a hússal együtt. Lefedjük és 5 percig főzzük.
- Ha megfőtt, belekockázzuk az uborkát. Ezt már nem forraljuk.