Csirke sztroganov (Stahl)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 40 dkg cs. mell filé
  • só, bors
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 cs. újhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl tejföl
  • fél tk. magos mustár
  • 1-2 csemege uborka
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. A húst 2cm-es kockákra vágni, sóval, borssal, liszttel összekeverni.
  2. 1 ek. vajat és 1 ek. olajat nagy teflonserpenyőben felforrósítunk, a húst 2 perc alatt megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és lefedjük.
  3. Gombát, hagymát megtisztítjuk, aprítjuk. 1 ek. vajat és 1 ek. olajat felforrósítunk a nagy serpenyőben és megpároljuk benne a hagymát, gombát.
  4. A tejszínt a tejföllel, mustárral összekeverjük és a serpenyőbe öntjük a hússal együtt. Lefedjük és 5 percig főzzük.
  5. Ha megfőtt, belekockázzuk az uborkát. Ezt már nem forraljuk.