Fokhagymás-szilvás csirkemell
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- vaj v. margarin
- 2 cs. mell filé (80 dkg)
- só, bors
- 2 +2 g. fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 ek. olaj
- 50 dkg szilva magozva, félben
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. cukor
- 6-8 db szegfűszeg
- fél kk. őrölt fahéj
- 1 púpos ek. étk. keményítő
- 80 dkg krumpli
- tej, margarin
Elkészítés
- Ovális jénai tálat kikenem vajjal.
- Húsdarabokat sózom, borsozom.
- Tejfölhöz 2 zúzott fokhagymát, olajat keverek és a húsok egyik oldalát bekenem. A húst tejfölös oldalukkal lefele a jénaiba teszem és tetejére kenem a megmaradt tejfölt. Tetejét ráteszem és kb. fél órára a hűtőbe teszem.
- Mártáshoz a szilvát, 3 ek. vizet, citromlét, cukrot, szegfűszeget, fahéjat, csipet sót, borsot, 2 zúzott fokhagymát lábasba teszem és mérsékelt tűzön 5 percig főzöm.
- 1 dl hideg vízhez a keményítőt hozzá keverem és a szilvához öntöm. Már csak 1 percig forralom. Tűzről leveszem és fedőt borítok rá.
- Húst hűtőből kiveszem, fedelét leszedem és hideg sütőbe teszem. 15 percre 200 fokra, majd 35-40 percre 180 fokra. Pirulásig sütöm.
- Krumpliból, tejből, margarinból krumplipürét készítek.