Gombás ragu „burgonyafedővel”

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 50 dkg mell filé
  • 1 póré v. vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 kalif. paprika
  • 3 ek. olaj
  • só, bors
  • 2 + 0,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 kg krupli
  • 2 tojás
  • 8 dkg vaj v. marg.
  • őrölt szerecsendió, só, bors

Elkészítés

  1. Krumplit megpucoljuk, aprítjuk, sós vízben megfőzzük. Még melegen leszűrjük és megtörjük.
  2. Hozzáadjuk az 1dl tejet, 0,5 dl tejszínt, tojást, vajat, szerecsendiót, sót, borsot. Az egészet habosra keverjük.
  3. A húst csíkokra vágjuk és megpirítjuk az olajon.
  4. Pórét, gombát aprítjuk és a húshoz adjuk, sóval és borssal. Lefedjük és megpároljuk. Végén a felaprított paprikát is beletesszük.
  5. 2 dl tejszínt a liszttel összekeverjük , húsra öntjük. Petrezselymet aprítva hozzátesszük.
  6. Pulykaragut mélyebb sütőtálba (Szögletes jénai) tesszük, tetejére a kr. pürét.
  7. 200 fokon fedő nélkül megpirítjuk. Kb. 30 perc.