Gombás ragu „burgonyafedővel”
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 50 dkg mell filé
- 1 póré v. vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1 kalif. paprika
- 3 ek. olaj
- só, bors
- 2 + 0,5 dl tejszín
- 1 dl tej
- 2 ek. liszt
- 1 cs. petrezselyem
- 1 kg krupli
- 2 tojás
- 8 dkg vaj v. marg.
- őrölt szerecsendió, só, bors
Elkészítés
- Krumplit megpucoljuk, aprítjuk, sós vízben megfőzzük. Még melegen leszűrjük és megtörjük.
- Hozzáadjuk az 1dl tejet, 0,5 dl tejszínt, tojást, vajat, szerecsendiót, sót, borsot. Az egészet habosra keverjük.
- A húst csíkokra vágjuk és megpirítjuk az olajon.
- Pórét, gombát aprítjuk és a húshoz adjuk, sóval és borssal. Lefedjük és megpároljuk. Végén a felaprított paprikát is beletesszük.
- 2 dl tejszínt a liszttel összekeverjük , húsra öntjük. Petrezselymet aprítva hozzátesszük.
- Pulykaragut mélyebb sütőtálba (Szögletes jénai) tesszük, tetejére a kr. pürét.
- 200 fokon fedő nélkül megpirítjuk. Kb. 30 perc.