Karottás marhasült (Vili n.)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg marhahús / Stefánia
- só
- 1 db kisebb v.hagyma
- bors, rozmaring
- 1-2 babérlevél
- 3-4 borókabogyó
- fél kg sárgarépa
- 1 pohár tejföl
- mustár
- kevés cukor
Elkészítés
- Kiolvsztjuk avágott szalonnát. Zsírjában megpirítjuk az egyben hagyott húst. Sózzuk, mellé dobjuk a félbe vágott hagymát, kevés vizet öntünk alá, borsot, babérlevelet, rozmaringot, borókát teszünk bele, lefedjük és félpuhára pároljuk. Kb.1-1,5 óra. vékony csíkokra
- Sárgarépa csíkokat teszünk mellé és még kb. fél órát együtt pároljuk. KIHŰTJÜK.
- A húst szeleteljük, tepsibe tesszük, s mellé a párolt répát és valamennyit a húsléből.
- Tejfölt mustárral, cukorral, főzőlével keverjük és bevonjuk vele a húst. Sütőben megpirítjuk.