Karottás marhasült (Vili n.)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg marhahús / Stefánia
  • 1 db kisebb v.hagyma
  • bors, rozmaring
  • 1-2 babérlevél
  • 3-4 borókabogyó
  • fél kg sárgarépa
  • 1 pohár tejföl
  • mustár
  • kevés cukor

Elkészítés

  1. Kiolvsztjuk avágott szalonnát. Zsírjában megpirítjuk az egyben hagyott húst. Sózzuk, mellé dobjuk a félbe vágott hagymát, kevés vizet öntünk alá, borsot, babérlevelet, rozmaringot, borókát teszünk bele, lefedjük és félpuhára pároljuk. Kb.1-1,5 óra. vékony csíkokra
  2. Sárgarépa csíkokat teszünk mellé és még kb. fél órát együtt pároljuk. KIHŰTJÜK.
  3. A húst szeleteljük, tepsibe tesszük, s mellé a párolt répát és valamennyit a húsléből.
  4. Tejfölt mustárral, cukorral, főzőlével keverjük és bevonjuk vele a húst. Sütőben megpirítjuk.