La gardiane (provanszi rabo)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 2 kg marha lábszár v. fartő kockázva
- 6 gerezd fokhagyma felezve
- 3 db vöröshagyma kockázva
- 10 db babérlevél
- 1 ek. kakukkfű
- 30 db szemes bors
- 20 ek. olívaolaj
- 2 répa karikázva
- 15 dkg magozott fekete olívabogyó
- 3 k. só
- 1-2 dl vörösbor
Elkészítés
- A fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből, kakukkfűből, borsból, olívaolajból pácot készítek. Ebbe keverem a kockázott húst és 1-2 napra hideg helyre teszem cserépedényben.
- Vaslábast melegítem, s a lecsöpögtetett húst beleteszem. Közben a babérleveleket kiszedem.
- Karikázott répát, olívabogyót, sót, vörösbort hozzákeverem és lassú tűzön 2-3 órát főzöm.
- Sült krumplival tálalom.