La gardiane (provanszi rabo)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 2 kg marha lábszár v. fartő kockázva
  • 6 gerezd fokhagyma felezve
  • 3 db vöröshagyma kockázva
  • 10 db babérlevél
  • 1 ek. kakukkfű
  • 30 db szemes bors
  • 20 ek. olívaolaj
  • 2 répa karikázva
  • 15 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 3 k. só
  • 1-2 dl vörösbor

Elkészítés

  1. A fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből, kakukkfűből, borsból, olívaolajból pácot készítek. Ebbe keverem a kockázott húst és 1-2 napra hideg helyre teszem cserépedényben.
  2. Vaslábast melegítem, s a lecsöpögtetett húst beleteszem. Közben a babérleveleket kiszedem.
  3. Karikázott répát, olívabogyót, sót, vörösbort hozzákeverem és lassú tűzön 2-3 órát főzöm.
  4. Sült krumplival tálalom.