Pulyka vörösborral, aszaltszilvával, gesztenyével (Stahl)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 20 dkg aszaltszilva
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 2 g. fokhagyma
- 1 cs. újhagyma
- 60 dkg pulykamell filé
- só, bors
- kakukkfű
- 2 ek. liszt
- 2 + 2 ek. vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 20 dkg tisztított gesztenye
- 1 db húsleveskocka
Elkészítés
- Húst megmosni, kockázni. Sóval, borssal, liszttel megszórni, összekeverni.
- Hagymát megtisztítani, kockázni. Fokhagymát megtisztítani, fokhagymaprésen átnyomni. Gesztenyét felezni.
- Nagy teflonserpenyőben az olajat és vajat felforrósítani, hagymát, fokhagymát megdinsztelni. Erre a húst és gesztenyét rádobni és puhára párolni.
- Leveskockát, kakukkfüvet, tejszínt, vörösbort beleönteni, összeforralni, végül a szilvát is bele.
- Rizzsel tálalni.