Pulyka vörösborral, aszaltszilvával, gesztenyével (Stahl)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg aszaltszilva
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 2 g. fokhagyma
  • 1 cs. újhagyma
  • 60 dkg pulykamell filé
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 2 ek. liszt
  • 2 + 2 ek. vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 20 dkg tisztított gesztenye
  • 1 db húsleveskocka

Elkészítés

  1. Húst megmosni, kockázni. Sóval, borssal, liszttel megszórni, összekeverni.
  2. Hagymát megtisztítani, kockázni. Fokhagymát megtisztítani, fokhagymaprésen átnyomni. Gesztenyét felezni.
  3. Nagy teflonserpenyőben az olajat és vajat felforrósítani, hagymát, fokhagymát megdinsztelni. Erre a húst és gesztenyét rádobni és puhára párolni.
  4. Leveskockát, kakukkfüvet, tejszínt, vörösbort beleönteni, összeforralni, végül a szilvát is bele.
  5. Rizzsel tálalni.