Rabo andalúz (Buday Péter: Párolt- sült savanyú marhafartő. érdemes nagyobb adagot készíteni)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 1,5 kg marhafartő
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg sárga és fehérrépa vegyesen
  • 10 dkg birsalma
  • 10-12 db bors
  • 2 babérlevél
  • 2 ek. borecet
  • 1 dl száraz vörösbor
  • mustár
  • 1 dl tejszín
  • citromlé, cukor

Elkészítés

  1. Húst megmosni, aprítani, megsózni.
  2. Szalonnát felkockázni, nagy edényben kiolvasztani.
  3. Beletenni a húst, elősütni.
  4. Vöröshagymát tisztítani, cikkekre vágni, répákat tisztítani, felkarikázni, birsalmát tisztítani, cikkekre vágni. Mindent a húshoz adni, valamint a borsot, babérlevelet, bort. Fedő alatt lassú tűzön az egészet párolni. Az elfőtt vizet ha kell, pótolni,de mindig rövid szaftban párolódjon. Kb. 3 óra alatt vajpuha.
  5. Mártáshoz a megmaradt szaftot mustárral, 1 dl tejszínnel, citromlével, cukorral összeforralni.
  6. Krokettel v. burgonyapürével tálalni.