Rabo andalúz (Buday Péter: Párolt- sült savanyú marhafartő. érdemes nagyobb adagot készíteni)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 1,5 kg marhafartő
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg vöröshagyma
- 15 dkg sárga és fehérrépa vegyesen
- 10 dkg birsalma
- 10-12 db bors
- 2 babérlevél
- 2 ek. borecet
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- mustár
- 1 dl tejszín
- citromlé, cukor
Elkészítés
- Húst megmosni, aprítani, megsózni.
- Szalonnát felkockázni, nagy edényben kiolvasztani.
- Beletenni a húst, elősütni.
- Vöröshagymát tisztítani, cikkekre vágni, répákat tisztítani, felkarikázni, birsalmát tisztítani, cikkekre vágni. Mindent a húshoz adni, valamint a borsot, babérlevelet, bort. Fedő alatt lassú tűzön az egészet párolni. Az elfőtt vizet ha kell, pótolni,de mindig rövid szaftban párolódjon. Kb. 3 óra alatt vajpuha.
- Mártáshoz a megmaradt szaftot mustárral, 1 dl tejszínnel, citromlével, cukorral összeforralni.
- Krokettel v. burgonyapürével tálalni.