Ropogósra sült csirkecombok újburgonyával és paradicsommal (jamie oliver 189)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 80 dkg újkrumpli
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg apró paradicsom
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss oregánó levele
Elkészítés
- Krumplit megtisztítom, sós vízben megfőzöm.
- Csirkecombokat kicsontozom, aprítom nagyobb falatokra.
- Nagy piros kerek teflonedényben olíva olajat forrósítok és a húsdarabokat belefektetem. Sózom, borsozom. Időnként megforgatva a húsokat kb. 10 perc alatt megpirítom.
- Sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Paradicsomokat hegyes késsel megszurkálom, tálba teszem és forró vízzel leöntöm. 1 percig benne hagyom. Leszűröm és ha már kicsit kihűlt, héját lehúzom.
- A megfőtt krumpliról a vizet leöntöm. Ha meghűlt, ujjam hegyével megtöröm, ill. ha nagyok a krumplik, késsel darabolom.
- Oregánót aprítom.
- Paradicsomot, krumplit, oregánót a húshoz keverem, esetleg sózóm, borsozom. Az egészet jól összeforgatom.
- Aranyszínűre sütöm. Kb. 40 perc.