Ropogósra sült csirkecombok újburgonyával és paradicsommal (jamie oliver 189)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 80 dkg újkrumpli
  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg apró paradicsom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 csokor friss oregánó levele

Elkészítés

  1. Krumplit megtisztítom, sós vízben megfőzöm.
  2. Csirkecombokat kicsontozom, aprítom nagyobb falatokra.
  3. Nagy piros kerek teflonedényben olíva olajat forrósítok és a húsdarabokat belefektetem. Sózom, borsozom. Időnként megforgatva a húsokat kb. 10 perc alatt megpirítom.
  4. Sütőt előmelegítem 200 fokra.
  5. Paradicsomokat hegyes késsel megszurkálom, tálba teszem és forró vízzel leöntöm. 1 percig benne hagyom. Leszűröm és ha már kicsit kihűlt, héját lehúzom.
  6. A megfőtt krumpliról a vizet leöntöm. Ha meghűlt, ujjam hegyével megtöröm, ill. ha nagyok a krumplik, késsel darabolom.
  7. Oregánót aprítom.
  8. Paradicsomot, krumplit, oregánót a húshoz keverem, esetleg sózóm, borsozom. Az egészet jól összeforgatom.
  9. Aranyszínűre sütöm. Kb. 40 perc.