Szűzérmék borsmártással
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 1 ek. vaj, 2 ek. olaj
- kis fej v.hagyma aprítva
- 1 g fokagyma törve
- 1 ek. bors, só
- 1 tk. worcesterszósz
- 2 dl marha alaplé
- 2 dl tejszín
- Szűzérme
Elkészítés
- Egész borsokat mozsárban kicsit megöröm. Maradjanak egész szemek is.
- Száraz serpenyőben kissé megpirítom.
- Vajon az aprított hagymát, fokhagymát dinsztelem.
- Hozzá adom a borsot, worcester szószt, alaplét, tejszínt. Besűrítem.
- 30 percig a húst szoba hőmérsékleten hagyom. Sózom, borsozom. Serpenyőben olajon körbesütöm. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. Húst alufóliával lefedve 5 percig pihentetem. Szeletelem, mártással krumplival tálalom.