Szűzérmék borsmártással

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 1 ek. vaj, 2 ek. olaj
  • kis fej v.hagyma aprítva
  • 1 g fokagyma törve
  • 1 ek. bors, só
  • 1 tk. worcesterszósz
  • 2 dl marha alaplé
  • 2 dl tejszín
  • Szűzérme

Elkészítés

  1. Egész borsokat mozsárban kicsit megöröm. Maradjanak egész szemek is.
  2. Száraz serpenyőben kissé megpirítom.
  3. Vajon az aprított hagymát, fokhagymát dinsztelem.
  4. Hozzá adom a borsot, worcester szószt, alaplét, tejszínt. Besűrítem.
  5. 30 percig a húst szoba hőmérsékleten hagyom. Sózom, borsozom. Serpenyőben olajon körbesütöm. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. Húst alufóliával lefedve 5 percig pihentetem. Szeletelem, mártással krumplival tálalom.