Szűzérmék Esterházy módra
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 2 nagy sárgarépa
- 1 nagy gyökér
- 2 ek. kr.cukor
- 3 ek. olaj
- 2-3 babérlevél
- 60 dkg szűzpecsenye
- 2 kk. mustár
- 1 kk. só
- fél kk. őrölt bors
- 1 ek. finomliszt
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- fél citrom leve
Elkészítés
- Répát, gyökeret megpucolom és durva reszelőn lereszelem.
- Serpenyőbe a cukrot vil. barnára pirítom. Ebbe teszem a reszelt zöldségeket, babérlevelet. Kis lángon párolom. Esetleg kevés víz mehet hozzá.
- Húst lehártyázom, szeletelem, sózom, borsozom.
- Zöldségeket kiszedem a serpenyőből, helyükre 3 ek. olaj, s a húsokat mindkét oldalukon fehéredésig sütöm. Majd kb. 1 dl vizet adok hozzá és a mustárt. Együtt párolom őket, majd a zöldségeket visszateszem.
- Tejfölt a tejszínnel, liszttel összekeverem, húsra öntöm.
- A végén hozzáöntöm a citromlét és összeforralom.
- Köret: 25-30 dkg kifőzött spagetti.