Szűzérmék Esterházy módra

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy gyökér
  • 2 ek. kr.cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2-3 babérlevél
  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 kk. mustár
  • 1 kk. só
  • fél kk. őrölt bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. Répát, gyökeret megpucolom és durva reszelőn lereszelem.
  2. Serpenyőbe a cukrot vil. barnára pirítom. Ebbe teszem a reszelt zöldségeket, babérlevelet. Kis lángon párolom. Esetleg kevés víz mehet hozzá.
  3. Húst lehártyázom, szeletelem, sózom, borsozom.
  4. Zöldségeket kiszedem a serpenyőből, helyükre 3 ek. olaj, s a húsokat mindkét oldalukon fehéredésig sütöm. Majd kb. 1 dl vizet adok hozzá és a mustárt. Együtt párolom őket, majd a zöldségeket visszateszem.
  5. Tejfölt a tejszínnel, liszttel összekeverem, húsra öntöm.
  6. A végén hozzáöntöm a citromlét és összeforralom.
  7. Köret: 25-30 dkg kifőzött spagetti.