Esterházy torta

Kategória
Desszertek

Hozzávalók

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • fél mk. fahéj
  • 3 dl tej 1 cs. van. puding
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • rum
  • cukormáz

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőformába (kerek kapcsos) sötőpapírt vágunk.
  2. A tésztához a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, beleforgatjuk a fahéjas lisztet, majd a darált diót.
  3. A tésztát két részre osztva formában 12-15 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez megfőzzük a pudingot és kihűtjük.
  5. A vajat kikeverjük a porcukorral habosra.
  6. A kihűlt pudingot összekeverjük a cukros vajjal, majd hozzákeverjük a diót és rumot.
  7. A krémmel megkenjük a lapokat, összeállítjuk a tortát és az oldalát is krémezzük.
  8. A torta tetejére cukormázat teszünk.