Esterházy torta
- Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- fél mk. fahéj
- 3 dl tej 1 cs. van. puding
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- rum
- cukormáz
Elkészítés
- Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőformába (kerek kapcsos) sötőpapírt vágunk.
- A tésztához a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, beleforgatjuk a fahéjas lisztet, majd a darált diót.
- A tésztát két részre osztva formában 12-15 perc alatt megsütjük.
- A krémhez megfőzzük a pudingot és kihűtjük.
- A vajat kikeverjük a porcukorral habosra.
- A kihűlt pudingot összekeverjük a cukros vajjal, majd hozzákeverjük a diót és rumot.
- A krémmel megkenjük a lapokat, összeállítjuk a tortát és az oldalát is krémezzük.
- A torta tetejére cukormázat teszünk.