Tejfölös gombás hús (macsi)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 1,5 kg tarja
- só, fehérbors
- 50 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- vegeta
- olaj
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg trapista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- Sütőt előmelegíteni kb. 160 fokra. A húst szeletelni, kloffolni, sóval, borssal megszórni. Elősütni serpenyőben. A húst szeletelni, kloffolni, sóval, borssal megszórni.
- Tepsit kikenni, hússzeleteket beletenni szorosan.
- Hagymát, gombát tisztítani, szeletelni, kevés olajon megpárolni, tepsiben levő húsra önteni. Tetejére vegetát szórni, alufóliával letakarni, közepes lángon kb. 60 percig sütni.
- Sajtokat lereszelni, tejföllel összekeverni.
- Ha puha a hús, tejfölös sajtot tetején elosztani, fólia nélkül nagy fokozaton megpirítani.