Tejfölös gombás hús (macsi)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 1,5 kg tarja
  • só, fehérbors
  • 50 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • vegeta
  • olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg trapista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegíteni kb. 160 fokra. A húst szeletelni, kloffolni, sóval, borssal megszórni. Elősütni serpenyőben. A húst szeletelni, kloffolni, sóval, borssal megszórni.
  2. Tepsit kikenni, hússzeleteket beletenni szorosan.
  3. Hagymát, gombát tisztítani, szeletelni, kevés olajon megpárolni, tepsiben levő húsra önteni. Tetejére vegetát szórni, alufóliával letakarni, közepes lángon kb. 60 percig sütni.
  4. Sajtokat lereszelni, tejföllel összekeverni.
  5. Ha puha a hús, tejfölös sajtot tetején elosztani, fólia nélkül nagy fokozaton megpirítani.