Csirkecombok gersliből, borsóból készült raguval (Jamie)

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 15 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 dv v.hagyma aprítva
  • só, bors
  • 30 dkg fagyasztott z.borsó
  • 5 dl alaplé (kockából)
  • 1,5 ek. liszt + 2dkg vaj = gyúrt vaj
  • 6 cs.comb darabolva
  • 10 dkg kockázott bacon
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Gerslit megmosom, sós, forrásban levő vízben kb. 50 percig főzöm, leszűröm, hagyom „száradni”.
  2. Húst tisztítom, aprítom.
  3. Piros nagy teflon edényben olajon a bacont kissé megpirítom, aprított hagymát hozzáteszem, rádobom a húsokat, sózom, borsozom, kakukkfüvezem, pirítom, lefedem, sercegésig sütöm.
  4. hozzáadom a borsót, majd a gerslit, alaplét. Kb. 10 percig főzöm.
  5. Lisztet és a vajat összegyúrom, húshoz adom, elkeverem. Ezzel sűrítem. Kb. ismét 10 perc.