Csirkecombok gersliből, borsóból készült raguval (Jamie)
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 15 dkg gersli (árpagyöngy)
- 1 dv v.hagyma aprítva
- só, bors
- 30 dkg fagyasztott z.borsó
- 5 dl alaplé (kockából)
- 1,5 ek. liszt + 2dkg vaj = gyúrt vaj
- 6 cs.comb darabolva
- 10 dkg kockázott bacon
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
- Gerslit megmosom, sós, forrásban levő vízben kb. 50 percig főzöm, leszűröm, hagyom „száradni”.
- Húst tisztítom, aprítom.
- Piros nagy teflon edényben olajon a bacont kissé megpirítom, aprított hagymát hozzáteszem, rádobom a húsokat, sózom, borsozom, kakukkfüvezem, pirítom, lefedem, sercegésig sütöm.
- hozzáadom a borsót, majd a gerslit, alaplét. Kb. 10 percig főzöm.
- Lisztet és a vajat összegyúrom, húshoz adom, elkeverem. Ezzel sűrítem. Kb. ismét 10 perc.