Csíktusnádi aprópecsenye sült zöldséggel, kr. pürével

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéskaraj csíkokra
  • 1 db v.hagyma aprítva
  • 2 dkg margarin
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • répa
  • gomba
  • kalif. paprika
  • lilahagyma
  • cukkini
  • só, bors, oregánó
  • olaj
  • + krumplipüre

Elkészítés

  1. Margarinon megpárolom a v.hagymát, hozzáteszem a húst, sót, borsot, tárkonyt és puhára párolom.
  2. A zöldségeket megtisztítom és csíkokra, darabokra vágom.
  3. Nagy pulytepsit olajozom, a zöldségeket belerakom, sózóm, borsozom, oregánóval megszóróm és a sütőben takarás nélkül megsütöm.
  4. Krumplipürét készítek.
  5. Lisztet a tejszínnel elkeverem, a húshoz öntöm. Bort is bele és az egészet összeforralom.