Csíktusnádi aprópecsenye sült zöldséggel, kr. pürével
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 70 dkg sertéskaraj csíkokra
- 1 db v.hagyma aprítva
- 2 dkg margarin
- 3 dl tejszín
- 1 ek. liszt
- tárkony
- 1 dl fehérbor
- répa
- gomba
- kalif. paprika
- lilahagyma
- cukkini
- só, bors, oregánó
- olaj
- + krumplipüre
Elkészítés
- Margarinon megpárolom a v.hagymát, hozzáteszem a húst, sót, borsot, tárkonyt és puhára párolom.
- A zöldségeket megtisztítom és csíkokra, darabokra vágom.
- Nagy pulytepsit olajozom, a zöldségeket belerakom, sózóm, borsozom, oregánóval megszóróm és a sütőben takarás nélkül megsütöm.
- Krumplipürét készítek.
- Lisztet a tejszínnel elkeverem, a húshoz öntöm. Bort is bele és az egészet összeforralom.