Sörben sült csülök
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 2 nagy sovány bőrös csülök KICSONTOZVA
- 3-4 dl világos sör
- 4 ek. liszt
- 6-8 g. fokhagyma zúzva
- 2 ek. olaj
- 2-3 ek. mustár
- 2 tk. őrölt gyömbér
- só, bors
Elkészítés
- Római tálat beáztatom.
- Húst bőröstől szeleteljük, sózzuk, lisztezzük, forró olajban mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk. Római tálba teszem.
- A sört mustárral, gyömbérrel, sóval, borssal, fokhagymával összekeverem és a húsra öntöm.
- Sütőbe teszem az edényt és 180 fokra melegítem fel a sütőt.
- Edényt lezárom és kb. 2 órára párolni teszem a sütőbe.
- Utólag vizet hozzá ha nincs elég leve.
- Fedőt leveszem, mártással locsolom és pirosra sütöm.