Sörben sült csülök

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 2 nagy sovány bőrös csülök KICSONTOZVA
  • 3-4 dl világos sör
  • 4 ek. liszt
  • 6-8 g. fokhagyma zúzva
  • 2 ek. olaj
  • 2-3 ek. mustár
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • só, bors

Elkészítés

  1. Római tálat beáztatom.
  2. Húst bőröstől szeleteljük, sózzuk, lisztezzük, forró olajban mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk. Római tálba teszem.
  3. A sört mustárral, gyömbérrel, sóval, borssal, fokhagymával összekeverem és a húsra öntöm.
  4. Sütőbe teszem az edényt és 180 fokra melegítem fel a sütőt.
  5. Edényt lezárom és kb. 2 órára párolni teszem a sütőbe.
  6. Utólag vizet hozzá ha nincs elég leve.
  7. Fedőt leveszem, mártással locsolom és pirosra sütöm.