Vad vaslábasban
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 10 dkg füstöltszalonna
- 2 kg hús „szűzérme csíkokban”
- só, bors
- 2 db v.hagyma karikázva
- 5 g fokhagyma csíkokra vágva
- provanszi fűszerkeverék
- boróka
- babérlevél
- tejföl
- szarvasgomba v. vargánya
Elkészítés
- Vaslábas aljára szalonnát csíkozzuk.
- Sózzuk a húscsíkokat, szalonnára.
- Hagymakarikákat, fokhagymacsíkokat,fűszereket edénybe.
- Sütőt 160 fokra állítani. Vaslábast lefedve betenni. Kb. 2,5 órát sütni.
- Húst kihűteni, szeletelni. Tepsibe áthelyezni.
- Sütőlét összekeverni tejföllel, gombával, húsra borítani. Sütőben megpirítani.