Vad vaslábasban

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 2 kg hús „szűzérme csíkokban”
  • só, bors
  • 2 db v.hagyma karikázva
  • 5 g fokhagyma csíkokra vágva
  • provanszi fűszerkeverék
  • boróka
  • babérlevél
  • tejföl
  • szarvasgomba v. vargánya

Elkészítés

  1. Vaslábas aljára szalonnát csíkozzuk.
  2. Sózzuk a húscsíkokat, szalonnára.
  3. Hagymakarikákat, fokhagymacsíkokat,fűszereket edénybe.
  4. Sütőt 160 fokra állítani. Vaslábast lefedve betenni. Kb. 2,5 órát sütni.
  5. Húst kihűteni, szeletelni. Tepsibe áthelyezni.
  6. Sütőlét összekeverni tejföllel, gombával, húsra borítani. Sütőben megpirítani.