Zsírjában sült libamáj
- Kategória
- Húsok
Hozzávalók
- 60 dkg hízott libamáj
- 1 l tej
- 60 dkg libaháj
- 10 gerezd fokhagyma hámozatlanul
- 1 vöröshagyma meghámozva, félbevágva
- só
- (pirospaprika)
Elkészítés
- Májat beáztatjuk a tejbe, lefedjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
- Májat kivesszük a tejből, letöröljük, 20 percre félretesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- Közben a hájat aprítom, felteszem egy lábasban. 1-2 ek. vizet teszek alá. Teljesen kisütöm.
- Óvatosan a zsírba engedem a májat. Domború fele legyen felfelé. Melléteszem a hagymát és fokhagymát. Lefedem, közepes lángon (4-es) pontosan 7 percig sütöm. HA NAGYON PIRUL? KEVÉS VIZET HOZZÁ.
- Óvatosan megfordítom a májat. Lángot erősebbre veszem, fedő nélkül ismét 7 percig sütöm.
- Tál aljára szórom a sót. Kiszedem a májat, tálra teszem. Rászűröm a zsírt. Hagyom kihűlni.