Zsírjában sült libamáj

Kategória
Húsok

Hozzávalók

  • 60 dkg hízott libamáj
  • 1 l tej
  • 60 dkg libaháj
  • 10 gerezd fokhagyma hámozatlanul
  • 1 vöröshagyma meghámozva, félbevágva
  • (pirospaprika)

Elkészítés

  1. Májat beáztatjuk a tejbe, lefedjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Májat kivesszük a tejből, letöröljük, 20 percre félretesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  3. Közben a hájat aprítom, felteszem egy lábasban. 1-2 ek. vizet teszek alá. Teljesen kisütöm.
  4. Óvatosan a zsírba engedem a májat. Domború fele legyen felfelé. Melléteszem a hagymát és fokhagymát. Lefedem, közepes lángon (4-es) pontosan 7 percig sütöm. HA NAGYON PIRUL? KEVÉS VIZET HOZZÁ.
  5. Óvatosan megfordítom a májat. Lángot erősebbre veszem, fedő nélkül ismét 7 percig sütöm.
  6. Tál aljára szórom a sót. Kiszedem a májat, tálra teszem. Rászűröm a zsírt. Hagyom kihűlni.