Eidami sajttekercs

Kategória
Kencék és előételek

Hozzávalók

  • 30 dkg eidami sajt
  • fél tubus pizza krém
  • 15 dkg gépsonka szeletelve

Elkészítés

  1. A sajtot vágjuk el több darabra. Tűzálló edénybe tegyük bele, fedőt rá és melegítsük a mikróban először 5 percet, majd hagyjuk bent rövid ideig. Ha kell, még kevés ideig folytassuk a melegítést. Keverjük meg, hogy egyenletesen legyen meleg, nyújtható legyen.
  2. Borítsuk ki egy szilikon lapra és egyenletesen nyújtsuk téglalap alakúra.
  3. A pizza krémmel kenjük be, fektessük rá a sonkaszeleteket és szorosan tekerjük össze. A hosszabbik oldal legyen felénk, innen kezdjük tekerni.
  4. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe néhány órára.