Indiai dahl

Kategória
Kencék és előételek

Hozzávalók

  • 25 dkg vörös lencse
  • 1db v.hagyma
  • 2g. fokhagyma
  • 3 ek. vaj
  • 1 ek. curry
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1mk. őrölt római kömény
  • 7 dl zöldség alap lé
  • 2 dl konzerv darabolt paradicsom
  • só, bors
  • chili

Elkészítés

  1. Lencsét leöblítem.
  2. Hagymát, fokhagymát megpucolom, aprítom.
  3. Vaj, v.hagyma,fokhagyma, curry, kurkuma, paprika, római kömény: 2 percig sütöm, keverve.
  4. Lencsét hozzáadom, még 2 percig párolom.
  5. Konzerv paradicsom, alap lé hozzá, kb 15 percig főzöm.
  6. Chilit bele.